6 tips – Sådan kan du tjene lidt ekstra
Er du studerende eller virker hverdagen bare lidt økonomisk trængt? Så har vi her et par forslag til hvordan du kan supplere din økonomi på 5 forskellige måder – der er noget for enhver smag.
Nr. 1: Sælg ud fra gemmeren
Det er blevet meget trendy at prøve at sælge sine møbler og pyntegenstande selv når det skal skiftes ud, i stedet for at smide det ud eller til genbrug. Det er derfor et rigtigt god sted at starte med at spørge sig selv om der er noget på loftet, depotet, et roderum eller gæsteværelset der var andre der kunne få glæde af i stedet for at smide det ud. De ting man så finder, for eksempel et sæt spisebordsstole, en topmadras eller 12 pæne glas, tager man så billeder af og lægger ind på Den Blå Avis eller på køb-salg-bytte grupper på Facebook. Og vupsi, så er der lidt flere penge på lommen.
Nr. 2: Dyrk din hobby
Lidt i forlængelse af det forrige punkt, så behøver det ikke at være gamle ting man har købt, men kunne også være noget man selv havde lavet. Hjemmelavede ting har en masse charme over sig og det er der mange der godt kan lide. Prøv at tænke over om du har en hobby, hvor du kunne sælge ud af produkterne du laver, ved at lægge det til salg på nettet eller hold øje med hvornår der er markeder og loppemarkeder i lokalområdet og prøv at sælge det der – jo flere mennesker der ser dine ting, jo større sandsynlighed er der for at det bliver solgt.
Nr. 3: Opret en blog
Er du ikke til det med at sælge ting, men måske mere til at skrive, så kunne du blive blogger. Gennem sider som Google kan man lave sin egen blog, hvor man dagligt eller ugentligt skriver om stort og småt, lægger billeder ind af projekter man har lavet eller sjove oplevelser. Det man tjener penge på er de annoncer man tillader der ligger inde på din blog. De betyder ikke noget for dig, andet end flere lommepenge og mere økonomisk frihed.
Nr. 4: Hjælp virksomheder i ny og næ
Hvis du i stedet måske er arbejdsløs eller er ansat på deltid, så kunne et vikarbureau være sagen for dig. Vikarbureauer som Vikarservice.nu laver forbindelser mellem virksomheder og personer med kvalifikationer til at sætte ind når de har brug for det. At være vikar kan være en utrolig spændende og alsidigt arbejde og kan samtidig medføre at blive permanent ansat ved en af de virksomheder man hjælper.
Nr. 5: Hjælp dine naboer
Vores sidste anbefaling er noget mere hjemlig og håndgribelig, nemlig at være et godt menneske lokalt: Tilbyd din hjælp lokalt til venner, naboer og bekendte med alt fra hundeluftning, som babysitter, rengøring af hus eller sommerhus eller hjælp til havearbejde og græsslåning. Slå en annonce op ved lokale købmænd eller i aktivitetshuse og forsamlingshuse, og hvem ved, måske er der en familie der netop mangler en som dig.
Nr 6: Start et vinduespudsnings firma
Dette er et råd der kunne gå hen og blive en hel forretning for dig. Tag et kig på den gade du bor. Hvor mange huse er der og, hvor mange tror du kunne være interesseret i at få pudset vinduerne 1-2 gange i måneden?
Prøv at bank på nogle døre og hør dem ad og, hvad de evt. ville være villige til at betale for det.
Hvor mange huse skal du pudse vinduer på 1-2 gange i måneden for at du tjener lidt ekstra? Lad os bare sige du kan få lokket 30 huse med på ideen og lad os sige du får 200 kr pr. gang og at de kun ønsker det 1 gang i måneden. Så har du alligevel 6.000 kroner den måned og de efterfølgende måneder, hvis de alle ønsker at fortsætte. Det tager dig måske 20-40 minutter pr. hus, hvilket vil sige at ud sagtens ville kunne klare 30-90 huse, selvom du er på SU.
Det kræver bare du tør at ringe på døren hos din nabo og forhøre dem.